Η εκτέλεση είναι απλή! Βάζεις πρώτα τα υγρά (ελαιόλαδο ή sauce ) και μετά τοποθετείς από πάνω τα υλικά, ένα-ένα. Κρουτόν ή παξιμαδάκια, μπαίνουν στο τέλος, πάνω-πάνω. Αφήνεις 3-4 δάχτυλα κενό χωρίς υλικά και όταν έρθει η ώρα να σερβίρεις τη σαλάτα, απλά ανακινείς καλά το βαζάκι και τουμπάρεις τη σαλάτα στο πιάτο
et voilà
Τα βαζάκια μου
Ελληνική σαλάτα
Υλικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κούπα ντοματίνια
- 1/4 της κούπας ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Λίγο αγγούρι κομμένο σε κύβους
- Φέτα κομμένη σε κύβους
- Σπασμένο παξιμάδι
- Φύλλα μαϊντανού και δυόσμου
Φακοσαλάτα
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι
- 1 κούπα φακές κόκκινες
- 1/2 κούπα ντοματίνια κίτρινα
- Λιαστή ντομάτα
- Λίγο φρέσκο κρεμμύδι
- Ελιές χωρίς κουκούτσι
- Ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
- Φύλλα σπανάκι
Κρητικός ντάκος
- Ελαιόλαδο
- 1 ντοματα, κομμένη σε καρεδάκια
- 3 κ.τ.σ. ξινομυζήθρα
- Ρίγανη
- Παξιμάδι κρίθινο
Μακαρονοσαλάτα
- Βίδες βρασμένες
- Κόκκινη πιπεριά
- Κίτρινη πιπεριά
- Ρόκα
- Γαλοπούλα
- 3 κ.τ.σ. καλαμπόκι
- Ελαιόλαδο
- 2 κ.τ.σ. γιαόυρτι
- 2 κ.τ.σ μαγιονέζα
Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο
- 3 είδη πρασινάδας της αρεσκείας σας
- Γραβιέρα σε καρεδάκια
- ½ φιλέτο κοτόπουλο
- Σουσάμι
- 3 κ.τ.σ. καλαμπόκι
- Ντοματίνια
- ½ κ.τ.σ. κρέμα βαλσάμικου
Φρουτοσαλάτα με βρώμη και γιαούρτι
- ½ φλ.βρώμη
- ½ φλ γιαούρτι
- 1 κ.τ.σ. μέλι
- 2 βερίκοκα
- 1 νεκταρίνι
- 1 κομματάκι πεπόνι
Φρουτοσαλάτα με βρώμη, ξηρούς καρπούς και κόκκινα φρούτα
- 4 φουντούκια
- 4 καρύδια
- 4 αμύγδαλα
- ½ φλ βρώμη
- 1 κ.σ μέλι
- 10 Φράουλες
- 10 κεράσια, ή άλλο κόκκινο φρούτο, μύρτιλα ή βατόμουρα
* Η Εύα Παρακεντάκη διατηρεί το foodblog Eva In Tasteland και παρουσιάζει την εκπομπή Mama Mia στη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης