Υλικά
- 4 κ.σ εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 τσιπούρες (450 γρ. η καθεμία), καθαρισμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ πιπερίτσα τσίλι, τεμαχισμένη
- 400 γρ. ντοματίνια (κόκκινα και κίτρινα)
- 4 κ.σ. λευκό κρασί
- 100 ml νερό
- αλάτι χοντρό, κατά βούληση
- πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- μια χούφτα κάπαρη
- μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Διαδικασία
Σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε προσεκτικά τις τσιπούρες στο ζεστό ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν.
Γυρίζουμε τα ψάρια, ρίχνουμε γύρω τους το σκόρδο και τηγανίζουμε για 1 λεπτό ακόμη.
Προσθέτουμε την πιπερίτσα τσίλι και απλώνουμε τα ντοματίνια γύρω από τα ψάρια.
Περιχύνουμε τα ψάρια και τα ντοματίνια με το κρασί και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
Περιχύνουμε με τα 100ml νερό και αλατοπιπερώνουμε γενναιόδωρα.
Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι, αυξάνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι το ψάρι να μαγειρευτεί εσωτερικά.
Αφαιρούμε τα ψάρια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
Επιστρέφουμε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτουμε την κάπαρη και το μαϊντανό και βράζουμε για 1 λεπτό.
Με ένα κουτάλι περιχύνουμε τις τσιπούρες με τον πικάντικο ζωμό, τις ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις σερβίρουμε με συνοδεία από τα ντοματίνια.