- 1 μέτριο κουνουπίδι, χωρισμένο σε πολύ μικρά μπουκέτα
- 3 ντοματάκια κονσέρβας
- 400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο, κατά προτίμηση με πάπρικα, σε φέτες πάχους 3 – 4 εκ.
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά ή μείγμα αυτών (καπνιστή πάπρικα βρίσκουμε σε καλά μπαχαράδικα, π.χ. Μανδραγόρας, Fotsi, Ελιξίριο, Αρκευθος κ.λπ.)
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή (ή όση αντέχουμε)
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (προτιμότερο πικάντικη)
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- 1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος, χωρίς τα χοντρά κοτσάνια
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι (με μέτρο αν επιλέξουμε καυτερή μουστάρδα και πάπρικα)
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C στη λειτουργία του αέρα. Απλώνουμε το κουνουπίδι σε βαθύ ταψί διαμέτρου περίπου 28 – 30 εκ. και το αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα ντοματάκια, 70 ml νερό, τις πάπρικες, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα χτυπάμε για 1 – 2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα το κουνουπίδι, βάζουμε το λουκάνικο και το μαϊντανό και ψήνουμε για περίπου 30 – 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι (καλό είναι να μη λιώσει εντελώς), να ροδίσουν τα λουκάνικα και να δέσει η σάλτσα.
➔ Συνοδεύουμε με ψωμί και τηγανητά αυγά μάτια.
Τι πίνουμε Ανοίξτε ένα Ξινόμαυρο στην ερυθρή ή ροζέ εκδοχή του.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr