Ένα Tiramisu…να το πιεις στο ποτήρι!
Τυρί: Τυρί κρέμα (spread) με χαμηλά λιπαρά
Μερίδες: 6
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 0 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη
Θα χρειαστείτε:
• 300γρ. τυρί κρέμα (spread) με χαμηλά λιπαρά
• 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
• 3 κρόκους αβγών
• 2 ασπράδια αβγών
• 1 εσπρέσο lungo (το κουπάκι του εσπρέσο, γεμάτο)
• 3 κουτ. σούπας μαύρο ρούμι ή λικέρ καφέ
• 6 μπισκότα σαβαγιάρ κομμένα στη μέση
• λίγη σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη στον τρίφτη
Βήμα-βήμα:
1. Τοποθετείτε τους κρόκους των αβγών μαζί με τη μισή ζάχαρη σε μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) και χτυπάτε με σύρμα μέχρι να ασπρίσει το μίγμα.
2. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε τα ασπράδια των αβγών με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μια σφικτή μαρέγκα και την αφήνετε στην άκρη.
3. Ρίχνετε το τυρί κρέμα (spread) στο μίγμα των κρόκων ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε το ρούμι ή το λικέρ καφέ και ανακατέψτε λίγο ακόμη.
4. Ρίχνετε και τη μαρέγκα σε δύο δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθεί.
5. Ραντίζετε τα σαβαγιάρ με τον εσπρέσο. Τοποθετείτε το πρώτο κομμάτι στο βάθος κάθε ποτηριού. Ρίχνετε από μια κουταλιά κρέμα, το δεύτερο κομματάκι και πάλι κρέμα. Μοιράζετε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και την κρέμα στα ποτήρια.
6. Τα αφήνετε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Την τελευταία στιγμή πασπαλίζετε τα τιραμισού με την τριμμένη σοκολάτα και σερβίρετε.
Tip: Αντί για σαβαγιάρ, μπορείτε να φτιάξετε το τιραμισού με φετούλες από περίσσευμα κέικ σοκολάτας.