ΥΛΙΚΑ
- 1 χταπόδι μικρό, κατά προτίμηση τα πλοκάμια
- 1 ματσάκι ρόκα
- 2 φιλέτα προτοκαλιού
- 2 φιλέτα σαγκουινιού
- 1 λεμόνι φρεσκοστυμμένο
- λίγο σέλερι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. λικέρ μαστίχα
- αλάτι, πιέρι φρεσκοτριμμένο
- 3 φλιτζ. τσαγ. φακές βρασμένες και στραγγισμένες από τα υγρά τους
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ετοιμάστε το χταπόδι αφήνοντας να ψηθεί στην ψηστιέρα ή αν έχετε χρόνο στα κάρβουνα, μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρετε από τη φωτιά και κόψτε το σε μεγάλα κομμάτια.
- Παράλληλα καθαρίστε τις φακές, πλύντε τις και βάλτε τις σε μια μικρή κατσαρόλα γεμάτη νερό (αλατισμένο) αφήνντας να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Αφού βράσουν σουρώστε τις.
- Αδειάστε σε ένα μεγάλο μπολ τις φακές, τα φυλλαράκια ρόκας, το χταπόδι, τα φιλέτα πορτοκαλιού και σαγκουινιού και το σέλερι.
- Ανακατέψτε σε ένα μπολ το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και το λικέρ μαστίχας, ανακατέψτε ζωηρά και περιχύστε με το ντρέσινγκ τη σαλάτα σας. Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε!
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις