Υλικά
- κρεμμυδάκια φρέσκα/πράσα/σπανάκια/ζοχοί/μάραθο/άνηθος/μυρώνια και παπαρούνες: συνολικό βάρος 1.000-1.200 γρ. (αυξομειώνουμε ανάλογα με το τι θα βρούμε και μας αρέσει περισσότερο) – καθαρισμένα, χοντροκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- ελαιόλαδο
- λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε λάδι και, όταν αρχίσει να ροδίζει, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα, και αυτά ψιλοκομμένα. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα ανακατεύοντας και κατόπιν προσθέτουμε όλα τα χόρτα (όχι τα μυρωδικά), ρίχνουμε αλάτι, ανακατεύουμε για πέντε λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοψήνουμε για 30 λεπτά περίπου. Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό, τα χόρτα θα βγάλουν το δικό τους. Παραμένουμε σε σιγανή φωτιά έως ότου απομακρυνθούν όλα τα υγρά, προσθέτουμε τα αρωματικά βότανα και το πιπέρι και κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα.
Τα χόρτα μας είναι έτοιμα, προσθέτουμε λεμόνι στο σερβίρισμα.
Τα χόρτα μας μπορούν να συνοδεύσουν χταπόδια, σουπιές και λοιπά θαλασσινά.