Η αναζήτηση του τέλειου burger ανέκαθεν αποτελούσε το El Dorado κάθε καλοφαγά. Μόνο που εδώ υπάρχει ένας νόστιμος τελικός προορισμός και μερικοί από τους κορυφαίους σου δίνουν τις συμβουλές τους για να τον πλησιάσεις.
Είτε σου αρέσει με έξτρα bacon είτε το προτιμάς «βουτηγμένο» στο τσένταρ, είτε έχεις μια προτίμηση στο αυγό και στην καυτερή σως dijon, αξίζει να ρίξεις μια ματιά στα παρακάτω.
Γιατί αυτοί οι σεφ ξέρουν.
Ο Gordon Ramsay ποντάρει στα καρυκεύματα
Για τον μάλλον πιο αναγνωρίσιμο όσο και αμφιλεγόμενο σεφ του πλανήτη το μυστικό βρίσκεται στα καρυκεύματα που χρησιμοποιείς. Για το μείγμα του μπιφτεκιού, σύμφωνα πάντα με τον Ramsay, χρειάζεται 1 κουταλιά κέτσαπ και μισή από σως Dijon, ταμπάσκο και μέντα, ενώ αφήνει στη διακριτική σου ευχέρεια και το γούστο σου τα επιπλέον μπαχαρικά που θα προστεθούν.Έτσι, θα έχεις ένα δυνατό αποτέλεσμα χωρίς περίπλοκες και βαρετές διαδικασίες.
> 5 νέες επικές συνταγές για μπέργκερ από τα κορυφαία στέκια του Λος Άντζελες
Ο μακαρίτης Anthony Bourdain αποτασσόταν το γκουρμέ
Οι κανόνες που οφείλεις να ακολουθήσεις σύμφωνα με τον συγχωρεμένο σεφ: Μην το κάνεις περίπλοκο, προτίμησε ψωμάκια από πατάτα, φρόντισε ο κιμάς που θα επιλέξεις να είναι καλής ποιότητας μοσχαρίσιος, χρησιμοποίησε τυρί που λιώνει, το κέτσαπ επιβάλλεται και φάτο με το ένα χέρι.
> Οι συμβουλές του Anthony Bourdain για το τέλειο burger
O Jamie Oliver το χτυπάει το αυγό
O «αυτοκράτορας» των πρακτικών συνταγών που δουλεύουν κάθε -μα κάθε- φορά δίνει κι αυτός τη συμβουλή του για να φτιάξεις ΤΗΝ burger-άρα. Η προσθήκη ενός χτυπημένου αυγού στο μείγμα του patty, δεσμεύει τη συνοχή του μπιφτεκιού και προσθέτει τη δική του πινελιά στη γεύση.
> Ο Jamie Oliver αποκαλύπτει πώς θα μαγειρεύεις τέλεια το κάθε φαγητό
Ο Richard Turner ποντάρει στα extras
O Executive Chef πίσω από τα -γαστρονομικά θαύματα- Meatopia, Hawksmoor, Blacklock και Pitt Cue Co σίγουρα γνωρίζει μερικά πραγματάκια παραπάνω από όλους εμάς όσον αφορά το ποιοτικό κρέας. To να χρησιμοποιείς μια ποσότητα από μεδούλι δίνει στο burger μια πλούσια και πεντανόστιμη υφή, υποστηρίζει.