Δεν υπάρχει λόγος για καθυστερήσεις. Ας περάσουμε κατευθείαν στο ψητό. Στις τρεις φανταστικές συνταγές για burger που μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα.

Γράφει ο Μπάμπης Δούκας

Umami Burger με πορτ και στίλτον

Ξέρω έχεις άγνωστες λέξεις. Το συγκεκριμένο μπιφτεκόψωμο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το τυρί στίλτον (ευχάριστα πικάντικη γεύση, μια πλούσια και κρεμώδη υφή, και όψη που θυμίζει ένα πιο εκλεπτυσμένο ροκφόρ) και το πολυποικιλιακό κρασί από την Πορτογαλία, το πορτ, που συνήθως πίνεται μετά το φαγητό.

Υλικά (για 4 burgers): 1 φλιτζάνι κόκκινο πορτ, 1 κιλό κιμά από σπάλα και σβέρκο, 100 γρ. τυρί στίλτον, 4 ψωμάκια μπριός, βούτυρο, αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση: Βράζεις το πορτ σε ένα μικρό κατσαρολάκι για περίπου 15 λεπτά. Φτιάχνεις τα μπιφτέκια και τους προσθέτεις αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Μαγείρεψέ τα στο τηγάνι για περίπου 4 λεπτά το καθένα (2′ ανά πλευρά). Πρόσθεσέ τους από πάνω ένα κομμάτι στίλτον στο καθένα και άφησέ τα ακόμη ένα λεπτό στο τηγάνι, βάζοντας παράλληλα και το πορτ. Βάλε λίγο βούτυρο στα ψωμάκια και ζέστανέ τα στο φούρνο για όσο επιθυμείς. Συνδύασε όλα τα υλικά και έχεις έτοιμο το απέριττο burger σου.

 

Green-Chile Burger με τηγανητό αυγό

 

Πικάντικο και πλούσιο. Αυτό το burger περιγράφεται με μόλις 2 λέξεις, κι όμως είναι τόσο απολαυστικό.

Υλικά (για 4 burgers): 1 κιλό κιμά από σβέρκο, 4 λεπτές φέτες κίτρινου τυριού, 4 μεγάλα αυγά, 4 ψωμάκια μπριός, 4 κ.σ. βούτυρο, ελαιόλαδο, ψιλοκομμένες πράσινες πιπεριές τσίλι, αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση: Φτιάχνεις τα μπιφτέκια, προσθέτεις αλάτι και πιπέρι και τα ψήνεις στο grill στα βαθμό που επιθυμείς. Λίγο πριν τα βγάλεις, ακουμπάς από πάνω τους τις φέτες τυριού, μέχρι να λιώσουν. Παράλληλα, τηγανίζεις τα αυγά με ελαιόλαδο και αφού βάλεις βούτυρο στα ψωμάκια, τα ψήνεις και αυτά. Με αυτή τη σειρά, βάζεις πρώτα το μπιφτέκι στο κάτω ψωμάκι και στη συνέχεια το τσίλι και το αυγό. Σκεπάζεις και απολαμβάνεις.

 

Mexican Avocado Burger

Μια εξαιρετική συνταγή με έντονα αρώματα και πλούσια γεύση. Έχει και αβοκάντο για το Instagram.

Yλικά (για 4 burgers): 1 κιλό κιμά από σπάλα, σπάλα και κόντρα, 1 1/2 κ.γ. κόλιανδρο, 1 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη, 3/4 κ.γ. κύμινο, 3/4 κ.γ. κύμινο καπνιστή πάπρικα, 3/4 κ.γ. ρίγανη, αλάτι kosher, 230 γρ. τυρί Queso Fresco, 4 ψωμάκια, 3 κ.σ. sour cream, 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες, κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες.

Εκτέλεση: Φτιάχνεις αρχικά τα μπιφτέκια σου, τα τυλίγεις με μεμβράνη και τα αφήνεις για περίπου 2 ώρες στο ψυγείο. Σε ένα μικρό μπολ βάζεις τον κόλιανδρο, την σκόνη τσίλι, το κύμινο, την πάπρικα, τη ρίγανη και τα ανακατεύεις. Αλατίζεις τα μπιφτέκια, μετά προσθέτεις το μίγμα των μπαχαρικών σε κάθε ένα από αυτά και τα ψήνεις για περίπου 3′ ανά πλευρά. Λίγο πριν τα βγάλεις προσθέτεις ένα κομμάτι τυριού στο πάνω μέρος τους. Παίρνεις την sour cream και την απλώνεις στα ψωμάκια (και στο πάνω και στο κάτω μέρος). Μετά προσθέτεις τα μπιφτέκια, το αβοκάντο και το κρεμμύδι.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις