Γιομάτες οι αυλές μας απο αρμπαρόριζες! Μυρωδάτες και φουντωτές δε γυρεύουνε τίποτα, μεγαλώνουν μονάχες τσου. Εχετε σκεφτεί ένα λικαράκι με το άρωμά τους?? Δοκιμάστε το!
Υλικά
- 1500 ml καλό λευκό κρασί (προτιμώ ξηρό)
- 30-50 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
- 400 γραμμάρια ζάχαρη (εγώ βάζω καστανή και για χρώμα)
- 1 ξύλο κανέλα Κεϋλάνης
- 5-6 γαρίφαλα
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μεγάλη γυάλα που κλείνει αεροστεγώς. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει λίγο η ζάχαρη. Κλείνουμε και αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για 15 μέρες.
Αν δεν θέλουμε έντονη γεύση, μετά από τρεις ημέρες βγάζουμε το ξύλο της κανέλας.
Συχνά ανακινούμε τη γυάλα, ώστε να λιώσει η ζάχαρη.