Λικέρ αρμπαρόριζας !

375

Γιομάτες οι αυλές μας απο αρμπαρόριζες! Μυρωδάτες και φουντωτές δε γυρεύουνε τίποτα, μεγαλώνουν μονάχες τσου. Εχετε σκεφτεί ένα λικαράκι με το άρωμά τους?? Δοκιμάστε το!

Υλικά

  • 1500 ml καλό λευκό κρασί (προτιμώ ξηρό)
  • 30-50 φυλλαράκια αρμπαρόριζα
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη (εγώ βάζω καστανή και για χρώμα)
  • 1 ξύλο κανέλα Κεϋλάνης
  • 5-6 γαρίφαλα

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μεγάλη γυάλα που κλείνει αεροστεγώς. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσει λίγο η ζάχαρη. Κλείνουμε και αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος για 15 μέρες.

Αν δεν θέλουμε έντονη γεύση, μετά από τρεις ημέρες βγάζουμε το ξύλο της κανέλας.

Συχνά ανακινούμε τη γυάλα, ώστε να λιώσει η ζάχαρη.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις