5 «ιταλικά» πιάτα που στην Ιταλία δεν τρώνε ποτέ!

147

Η ιταλική κουζίνα είναι σίγουρα μία από τις πιο δημοφιλείς και αγαπημένες παγκοσμίως. Από γευστικά ορεκτικά μέχρι λαχταριστά ζυμαρικά και πίτσες, οι Ιταλοί ξέρουν σίγουρα από καλό φαγητό! Το ήξερες όμως ότι πολλά από τα πιάτα που θεωρούμε εμείς ιταλικά εκείνοι δεν θα τα έτρωγαν ούτε κατά διάνοια;

1. Σκορδόψωμο
Μπορεί εμείς να το παραγγέλνουμε συχνά μαζί με την πίτσα μας από το αγαπημένο μας delivery ή να το βρίσκουμε στο μενού πολλών ιταλικών εστιατορίων, ωστόσο το σκορδόψωμο δεν είναι στην πραγματικότητα ιταλικό πιάτο. Το πιο κοντινό σε σκορδόψωμο που θα βρεις στην Ιταλία, είναι οι μπρουσκέτες, οι οποίες παραδοσιακά φτιάχνονται με φρέσκο ψωμί Τοσκάνης. Πάνω σε πολύ λεπτές φέτες φρυγανισμένου ψωμιού, οι Ιταλοί τρίβουν λίγο σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουν φρέσκια ντομάτα, βασιλικό, λάδι αλάτι και πιπέρι.

2. Ιταλικό dressing
Σίγουρα θα το έχεις δει στους καταλόγους πολλών εστιατορίων ή ακόμη και συσκευασμένο στα ράφια του σούπερ μάρκετ. Αυτή η γευστική vinaigrette συνήθως περιέχει λάδι, ξίδι, μυρωδικά, μπαχαρικά, αλάτι κλπ. Ωστόσο, οι Ιταλοί σπάνια χρησιμοποιούν dressing στη σαλάτα τους! Ακόμη και όταν το κάνουν, συνήθως επιλέγουν μόνο λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

3. Πίτσα pepperoni
Η πίτσα pepperoni είναι μία από αυτές τις πίτσες που δεν μπορείς να παραγγείλεις στην Ιταλία. Ή μάλλον μπορείς να την παραγγείλεις, αλλά πίστεψέ μας δεν θα σού φέρουν μια πίτσα καλυμμένη με πεπερόνι. Θα σου φέρουν μία γεμάτη με πιπεριές! Λένε ότι όταν οι Ιταλοί μετανάστευσαν στην Αμερική, η λέξη «pepperoni» κάπου χάθηκε στη μετάφραση και πλέον είναι συνυφασμένη με το γνωστό αλλαντικό και όχι με τις πιπεριές.

Πέρα από αυτό όμως δύσκολα θα βρεις μια πίτσα γεμάτη με αλλαντικά. Το πολύ πολύ να βρεις μια πίτσα με λίγο προσούτο ή με πολύ λεπτοκομμένα λουκάνικα Τοσκάνης. Γενικά δύσκολα θα βρεις μια πίτσα σαν και αυτή που συνήθως βρίσκεις στην Ελλάδα. Οι πίτσες τους εκεί έχουν πολύ λεπτή ζύμη, λιγότερο τυρί και σάλτσα και γενικά αποτελούν ένα πολύ πιο υγιεινό και light γεύμα απ’ ό,τι εδώ.

4. Κοτόπουλο με παρμεζάνα
Η παρμεζάνα είναι βέρα Ιταλίδα, σωστά; Άρα το κοτόπουλο με παρμεζάνα είναι ιταλικό! Λάθος! Το μόνο πιάτο που θα λέγαμε ότι του μοιάζει λίγο, είναι η μελιτζάνα στο φούρνο με παρμεζάνα (Parmigiana Di Melanzane) που οι Ιταλοί αγαπούν.

5. Fettucine Alfredo και καρμπονάρα
Συχνά συναντάμε τη λαχταριστή σάλτσα αλφρέντο σε πολλά ιταλικά εστιατόρια. Πρόκειται για μια λευκή σάλτσα από κρέμα γάλακτος και παρμεζάνα, που όμως ποτέ δεν θα βρεις… στην Ιταλία! Και αυτό γιατί οι Ιταλοί σπάνια χρησιμοποιούν κρέμα γάλακτος στις σάλτσες για τα ζυμαρικά τους! Το ίδιο ισχύει και με την καρμπονάρα, την οποία εμείς συνήθως φτιάχνουμε χρησιμοποιώντας κρέμα γάλακτος, μπέικον και παρμεζάνα ενίοτε και μαϊντανό! Η αυθεντική συνταγή, όμως, έχει μόνο 5 υλικά: σπαγγέτι, κρόκο αβγού, γκουαντσιάλε, πεκορίνο Ρομάνο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις