Για το εξοχικό αρνί στη λαδόκολλα, βάζουμε το κρέας κομμένο σε μερίδες ή σε μεγάλες μπουκιές σε ένα μπολ. Το αλατοπιπερώνουμε.
Περιχύνουμε το αρνί με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και προσθέτουμε 2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι, και τα σκόρδα κομμένα σε φετάκια. Ανακατεύουμε καλά.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 -4 ώρες. Αν έχετε χρόνο, αφήστε κι από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο.
Αφήστε το κρέας πάνω στον πάγκο να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν το βάλετε στο φούρνο.
Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές στρογγυλές φέτες. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα λαχανικά κι αλατοπιπερώνουμε.
Απλώνουμε τις λαδόκολλες στον πάγκο εργασίας. Ισομοιράζουμε τις πατάτες με τα λαχανικά στις 6 διπλές λαδόκολλες. Ακουμπάμε πάνω στις πατάτες από μια μερίδα αρνί ή κομμάτια αρνί. Τέλος ακουμπάμε το κεφαλοτύρι πάνω στο αρνί. Περιχύνουμε με όση μαρινάδα περίσσεψε.
Τυλίγουμε την πρώτη λαδόκολλα σε πακέτο και με την ένωση προς τα κάτω, τοποθετούμε το πακέτο σε λαμαρίνα. Αφού τυλίξουμε όλες τις μερίδες αρνί με τον ίδιο τρόπο στη λαδόκολλα και τις τοποθετήσουμε στη λαμαρίνα, βάζουμε το εξοχικό αρνί στο φούρνο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30΄ στους 250 °C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα. Μετά το πρώτο μισάωρο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα.
Αν βάλετε αέρα, χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 160 βαθμούς C.
*Υπολογίστε ότι χρειάζεται τουλάχιστον, 4-5 ώρες μαρινάρισμα.
Ετοιμάστε και εσείς το πιο νόστιμο εξοχικό αρνί παρέα με όλη την οικογένεια και δώστε ξεχωριστή γεύση στην ημέρα σας!