ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. άσπρη σοκολάτα
- 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 10 γρ. ζελατίνη
- 100 ml νερό
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1/2 κ.σ. καφέ
- 100 γρ. περίπου μπισκότα πτι-μπερ
Εκτέλεση
- Βάζετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για να φουσκώσει. Σε δυο διαφορετικά σκεύη λιώνετε την άσπρη και την μαύρη σοκολάτα, την κάθε μια με 100 ml. κρέμας γάλακτος.
- Μέσα στις ήδη λιωμένες σοκολάτες προσθέτετε την ζελατίνη και ανακατώνεται για να λιώσει.
- Όσο τα δυο μείγματα είναι ακόμα ζεστά προσθέστε στο καθένα 200 γρ. γιαούρτι. Στο άσπρο μέρος προσθέτετε το κονιάκ και στο μαύρο τον καφέ.
- Στο πάτο του καλουπιού βάζετε τα μπισκότα τα οποια βουτάτε στο γάλα.
- Βάζετε μέσα το άσπρη και το μαύρο μείγμα εναλλάξ, μια το ένα μια το άλλο μέχρι να λείψουν. (τα μείγματα δεν θα είναι πηχτά ).
- Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις