Υλικά για 4 άτομα
Για τη σαλάτα
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- 1 φινόκιο
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λεπτές φέτες
- 80 γραμμάρια χαλούμι κομμένο σε φέτες
- 3 σπαράγγια
Για το dressing
- ½ ματσάκι βασιλικό
- 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Για τη σαλάτα
- Αρχικά βάζετε 2 κόκκινες πιπεριές στη σχάρα και τις ψήνετε μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.
- Τις μεταφέρετε σε σαλατιέρα και τις αφήνετε να κρυώσουν για 10 με 15 λεπτά. Μετά αφαιρείτε τη φλούδα τους.
- Κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες και το φινόκιο σε λεπτές φέτες και τα βάζετε στη σχάρα να ψηθούν για 2 με 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Βράζετε τα σπαράγγια για 7-10 λεπτά.
- Στη συνέχεια βάζετε το χαλούμι στη σχάρα κομμένο σε λεπτές φέτες και ζεσταίνετε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Κόβετε τις πιπεριές σε μακριές λωρίδες, βάζετε όλα τα υλικά σε μια σαλατιέρα και αλατίζετε.
Για το dressing
- Πολτοποιείτε στο μούλτι ½ ματσάκι βασιλικό, 2 σκελίδες σκόρδο και προσθέτετε 2 κουταλιές της σούπας ξίδι και 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
- Περιχύνετε τα λαχανικά με το dressing και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις