Healthy πένες με μοσχάρι μπρεζέ από τον Άκη Πετρετζίκη

364

Συστατικά

  • 1 κιλό μοσχάρι, ελιά
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 καρότα
  • 2 στικ σέλερι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κύβο κότας ή βοδινού
  • 50 γρ. κρασί κόκκινο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 400 γρ. πένες high protein
  • 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • ¼ ματσάκι βασιλικό

Για το σερβίρισμα

  • παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • βασιλικό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια 3-4 εκ., βάζουμε αλάτι, πιπέρι και το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για να πάρει χρώμα.
  • Κόβουμε τα καρότα σε μισοφέγγαρα, το σέλερι, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα τη δάφνη, τη ζάχαρη, τον πελτέ και σοτάρουμε.
  • Προσθέτουμε το θυμάρι, τον κύβο κότας, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί βάζουμε τη ντομάτα κονκασέ και το νερό.
  • Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 ½ – 2 ώρες.
  • Ανοίγουμε το καπάκι και βάζουμε τις πένες. Σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά μέσα στη σάλτσα ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα μέχρι να βράσουν οι πένες και λιώσει το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε 50 γρ. επιπλέον νερό.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, την παρμεζάνα σε δόσεις, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με παρμεζάνα, ελαιόλαδο, πιπέρι και βασιλικό.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις