Συστατικά
- 1 κιλό μοσχάρι, ελιά
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 καρότα
- 2 στικ σέλερι
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κύβο κότας ή βοδινού
- 50 γρ. κρασί κόκκινο
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 1 ½ λίτρο νερό
- 400 γρ. πένες high protein
- 60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- ¼ ματσάκι βασιλικό
Για το σερβίρισμα
- παρμεζάνα
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- βασιλικό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Κόβουμε το μοσχάρι σε κομμάτια 3-4 εκ., βάζουμε αλάτι, πιπέρι και το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για να πάρει χρώμα.
- Κόβουμε τα καρότα σε μισοφέγγαρα, το σέλερι, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
- Βάζουμε στην κατσαρόλα τη δάφνη, τη ζάχαρη, τον πελτέ και σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε το θυμάρι, τον κύβο κότας, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί βάζουμε τη ντομάτα κονκασέ και το νερό.
- Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 ½ – 2 ώρες.
- Ανοίγουμε το καπάκι και βάζουμε τις πένες. Σιγοβράζουμε για 8-10 λεπτά μέσα στη σάλτσα ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα μέχρι να βράσουν οι πένες και λιώσει το κρέας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε 50 γρ. επιπλέον νερό.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, την παρμεζάνα σε δόσεις, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με παρμεζάνα, ελαιόλαδο, πιπέρι και βασιλικό.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις