Φιλέτο κοτόπουλο πανέ στον φούρνο, από τον Άκη

63

Συστατικά

  • 200 γρ. πάνκο
  • 1/2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 αβγά, μέτρια
  • 70 γρ. ξινόγαλο
  • 700 γρ. κοτόπουλο, φιλέτo

Για το σερβίρισμα

  • 250 γρ. λαχανικά, βραστά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 πρέζα ρίγανη, αποξηραμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το πάνκο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ σπάμε τα αβγά και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το ξινόγαλο και ανακατεύουμε.
  • Βουτάμε τα φιλέτα στο μείγμα των αβγών και στη συνέχεια τα πανάρουμε με το μείγμα του πάνκο φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς τα φιλέτα από το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε τα παναρισμένα φιλέτα στο ταψί και ψήνουμε για 50-60 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Οσο ψήνονται τα φιλέτα ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα βραστά λαχανικά και το ελαιόλαδο.
  • Αφαιρούμε τα φιλέτα από τον φούρνο και σερβίρουμε με τα βραστά λαχανικά και το γιαούρτι.
  • Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις