Συστατικά
- 200 γρ. πάνκο
- 1/2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 αβγά, μέτρια
- 70 γρ. ξινόγαλο
- 700 γρ. κοτόπουλο, φιλέτo
Για το σερβίρισμα
- 250 γρ. λαχανικά, βραστά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 πρέζα ρίγανη, αποξηραμένη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το πάνκο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Σε ένα δεύτερο μπολ σπάμε τα αβγά και τα χτυπάμε ελαφρά με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το ξινόγαλο και ανακατεύουμε.
- Βουτάμε τα φιλέτα στο μείγμα των αβγών και στη συνέχεια τα πανάρουμε με το μείγμα του πάνκο φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς τα φιλέτα από το μείγμα.
- Μεταφέρουμε τα παναρισμένα φιλέτα στο ταψί και ψήνουμε για 50-60 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
- Οσο ψήνονται τα φιλέτα ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα βραστά λαχανικά και το ελαιόλαδο.
- Αφαιρούμε τα φιλέτα από τον φούρνο και σερβίρουμε με τα βραστά λαχανικά και το γιαούρτι.
- Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις