Συστατικά
- 400 γρ. πένες, high protein
- αλάτι
- πιπέρι
- 400 γρ. ψαρονέφρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
- 80 γρ. μαυροδάφνη
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 1 κ.σ. ρίγανη
Για το σερβίρισμα
- πιπέρι
- ελαιόλαδο
- θυμάρι
- δυόσμο
- ρίγανη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τις πένες. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτές ροδέλες και απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Βάζουμε το ψαρονέφρι στο τηγάνι και ψήνουμε 2 λεπτά και από τις δυο πλευρές. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες.
- Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη, βάζουμε τη σάλτσα σόγιας, 1 κουτάλα από το νερό που βράζουν οι πένες και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
- Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, τον δυόσμο και το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
- Σουρώνουμε τις πένες και τις βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
- Σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο, θυμάρι, δυόσμο και ρίγανη.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις