Healthy πένες με ψαρονέφρι, από τον Άκη Πετρετζίκη

247

Συστατικά

  • 400 γρ. πένες, high protein
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 γρ. ψαρονέφρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
  • 80 γρ. μαυροδάφνη
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. ρίγανη

Για το σερβίρισμα

  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • θυμάρι
  • δυόσμο
  • ρίγανη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε αλάτι και τις πένες. Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε το ψαρονέφρι σε λεπτές ροδέλες και απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Βάζουμε το ψαρονέφρι στο τηγάνι και ψήνουμε 2 λεπτά και από τις δυο πλευρές. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες, τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες.
  • Τοποθετούμε το ίδιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Βάζουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το άσπρο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη, βάζουμε τη σάλτσα σόγιας, 1 κουτάλα από το νερό που βράζουν οι πένες και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά.
  • Κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το θυμάρι, τη ρίγανη, τον δυόσμο και το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
  • Σουρώνουμε τις πένες και τις βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο, θυμάρι, δυόσμο και ρίγανη.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις