Υλικά
1 τεμάχιο ψαρονέφρι
5-6 φέτες μπέικον
Αλάτι – πιπέρι κατά βούληση
1 φλιτζάνι ανάμεικτα ψιλοκομμένα μυρωδικά (άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, μυρώνια)
½ φλιτζάνι φρέσκο τυρί κρέμα
Ξυλάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι και το ανοίγουμε κατά μήκος με το μαχαίρι (όσο πιο λεπτό, τόσο καλύτερα). Με κόπανο και ελαφριά χτυπήματα, ανοίγουμε όλο το ψαρονέφρι σε ομοιόμορφο πάχος και του δίνουμε ορθογώνιο σχήμα. Αν δεν τα καταφέρνουμε, μπορούμε να το ζητήσουμε από τον κρεοπώλη μας.
Σε μεμβράνη τροφίμων απλώνουμε τις φέτες μπέικον έτσι ώστε η καθεμία φέτα να καλύπτει λίγο την επόμενη. Τοποθετούμε το ψαρονέφρι πάνω στο μπέικον.
Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και σκεπάζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά που έχουμε ανακατέψει με το τυρί κρέμα.
Με τη βοήθεια της μεμβράνης, τυλίγουμε σε σφικτό ρολό και το αφήνουμε για 20 λεπτά στην κατάψυξη. Ξετυλίγουμε και καρφώνουμε 6 ξυλάκια ανά 2 εκατοστά για να διατηρήσουν το σχήμα τους και να μην μας διαλυθούν στο ψήσιμο. Κόβουμε ενδιάμεσα στα ξυλάκια με κοφτερό μαχαίρι προσέχοντας να μην ξεπεράσουν τα 2 εκατοστά πάχος.
Ψήνουμε στη σχάρα για 3 λεπτά από κάθε πλευρά, αφαιρούμε τα ξυλάκια και διακοσμούμε με ψητά λαχανικά ή οτιδήποτε άλλο μας αρέσει.