Κλαφουτί με φράουλες: Ένα κέικ που μοιάζει με γλυκιά πίτα

Δείτε πως θα το φτιάξετε.

175

Το κλαφουτί είναι ένα υπέροχο, πεντανόστιμο και εύκολο γλυκό. Ένα παραδοσιακό κλαφουτί φτιάχνεται συνήθως με μαυροκέρασα.

Τώρα όμως που οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους ας δούμε μία ακόμα παραλλαγή με αυτές.

Υλικά

180 gr. αλεύρι

140 gr. ζάχαρη

80 gr. βούτυρο

500 ml. γάλα φρέσκο

4 αυγά

20 φράουλες

1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C Κελσίου.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, περίπου 35 εκατοστών.
Κόβουμε τις φράουλες, αφαιρώντας το κοτσάνι και τις τοποθετούμε όρθιες στο σκεύος.
Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα, να αποκτήσει χλιαρή θερμοκρασία.
Χτυπάμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά, την βανίλια, το αλάτι, πολύ καλά με σύρμα, ώστε να μην έχει σβόλους το μείγμα.
Προσθέτουμε σταδιακά γάλα, μέσα στο οποίο βάζουμε και τις 2 κουταλιές του βουτύρου, ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αδείαζουμε σιγά σιγά το μείγμα μέσα στο πυρίμαχο σκεύος.
Ψήνουμε για 40′ λεπτά στους 180° C Κελσίου.

Σερβίρεται ζεστό ή χλιαρό, του ταιριάζει η άχνη ζάχαρη αλλά και η άγλυκη σαντυγί.

Δείτε μια παραλλαγή τη συνταγή (έχει και λεμόνι στα συστατικά) βήμα-βήμα:

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις