Στην κουζίνα μπήκε η Φαίη Σκορδά για να φτιάξει το αγαπημένο της πιάτο, ζυμαρικά με σάλτσα τόνου.
Όπως είπε έχει ελάχιστο βαθμό δυσκολίας και ελάχιστα υλικά.
ΥΛΙΚΑ
1 συσκευασία πέννες ολικής άλεσης
2 τόνοι κονσέρβα σε νερό
3 κρεμμύδια λεπτοκομμένα
1 κονκασέ τομάτας
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος light
Αλάτι και πιπέρι
Χοντρό αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να καραμελώσουν για είκοσι περίπου λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πέννες με χοντρό αλάτι.
Προσθέτουμε στο τηγάνι με τα κρεμμύδι το κονκασέ τομάτας -αν θέλετε το περνάτε προηγουμένως από το μούλτι και αφήνουμε τη σάλτσα μας να δέσει.
Λίγα λεπτά αργότερα βάζουμε τον τόνο που τον έχουμε σουρώσει καλά και πατήσει με το πιρούνι.
Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τις πέννες.
Προαιρετικά σερβίρουμε με ελιές και παρμεζάνα.