Ντοματόρυζο… x 4! Η παραλλαγή που θα σας ξετρελάνει

Μια μοντέρνα εκδοχή του αγαπημένου καλοκαιρινού φαγητού!

150
madameginger.com

Το ντοματόρυζο είναι από τα αγαπημένα μου καλοκαιρινά φαγητά, αφού ξεχειλίζει γεύσεις και αρώματα και είναι χορταστικό χωρίς όμως να σε βαραίνει. Συνήθως το αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το τρώω στη βεράντα με το λάστιχο να τρέχει δροσερό νερό στα πόδια μου, μπόλικη φέτα και 2 γενναίες φέτες ζυμωτό ψωμί. Αυτή η παραλλαγή του ταπεινού ντοματόρυζου με 4 ντομάτες (τριμμένες, πελτέ, ψητά ντοματίνια και λιαστές) είναι πραγματικά μία τρέλα, ένα πιάτο γεμάτο umami γεύση, ένας ύμνος στο πιο λατρεμένο καλοκαιρινό φρούτο, την ντομάτα!

Από Madame Ginger

Nτοματόρυζο με 4 ντομάτες
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
Υλικά
500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 κ.γ. MAGGI Νοστιμιά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
250 γρ. ρύζι γλασέ
500 γρ. τριμμένες ντομάτες
950 ml ζεστό νερό
10 λιαστές ντομάτες σε λωρίδες
ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

1) Βάζουμε τα ντοματίνια σε ταψί φούρνου περασμένο με λαδόκολλα (σε μία στρώση), τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με την MAGGI Νοστιμιά.

2) Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις, για περίπου 15-20 λεπτά.

3) Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε το ντοματόρυζο. Ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

4) Προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ και το ρύζι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

5) Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. Περιμένουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το νερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά, καλύπτουμε με καπάκι και αφήνουμε το ρύζι να σιγομαγειρευτεί για περίπου 20-25 λεπτά.

6) Προς το τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε στο ρύζι τα ψημένα ντοματίνια, τις λιαστές ντομάτες και τον βασιλικό και ανακατεύουμε πολύ απαλά. Δοκιμάζουμε και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγη ακόμα MAGGI Νοστιμιά. Όταν κλείσουμε την φωτιά, περιχύνουμε με 2 κ.σ. ωμό ελαιόλαδο.

7) Σερβίρουμε το ντοματόρυζο ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις