Υλικά
- 15 μπισκότα ολικής άλεσης θρυμματισμένα
- 2 κ. σ. αλεύρι, λιωμένο
- 225 γρ. τυρί κρέμα
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 4 αβγά
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Φράουλες ή μαρμελάδα φράουλας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και βουτυρώστε ένα τσέρκι 23 εκατοστών.
- Τοποθετήστε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο και τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατέψτε καλά. Στρώστε τα στο τσέρκι ομοιόμορφα.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το τυρί κρέμα και την ζάχαρη μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.
- Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε καλά. Εν συνεχεία ρίξτε τα αβγά και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά στο μείγμα.
- Συμπληρώστε με την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Περιχύστε πάνω από την βάση με τα μπισκότα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.
- Κλείστε τον φούρνο και αφήστε το cheesecake να κρυώσει με κλειστή την πόρτα για περίπου 5- 6 ώρες.
- Γαρνίρετε με τις φράουλες ή την μαρμελάδα φράουλα και τοποθετήστε στο ψυγείο να κρυώσει και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις