Σήμερα σας έχουμε μια φανταστική συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Δείτε πως θα την φτιάξετε.
Υλικά Συνταγής
Για την τούρτα
250 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1-1/2 φλ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ. καρύδα (ινδοκάρυδο)
2-1/2 φλ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
2-1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 /2 κ.γ. αλάτι
2 λάιμ (το ξύσμα)
1 κ.γ. υγρή βανίλια
1 φλ. γάλα
4 κ.γ. μαρμελάδα αγριοφράουλα
Για το μοντάρισμα
1 βάζο μαρμελάδα αγριοφράουλα
λίγη καρύδα (ινδοκάρυδο)
μάντολες σπασμένες ή καραμελωμένα αμύγδαλα για το γαρνίρισμα
Για την επικάλυψη
125 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1-1/2 φλ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη + λίγη επιπλέον
3 κ.σ. κοφτές στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
λίγες σταγόνες βανίλια
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν πάουντερ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
Βουτυρώνουμε και ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί 2 ταψάκια 20 ή 22 εκ. Σε μπολ με μίξερ χειρός βάζουμε τη μαργαρίνη με την άχνη και χτυπάμε για λίγο, 2-3′ να κρεμώσουν. 1 -1 ρίχνουμε τα αβγά, να τα πίνει το μείγμα. Σκάβουμε με σπάτουλα τα τοιχώματα του μπολ για σωστή ανάμειξη υλικών.
Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, το αλάτι και την καρύδα.
Χαμηλώνουμε το μίξερ και εναλλάξ προσθέτουμε αλεύρι, γάλα αρχίζοντας με αλεύρι και τελειώνοντας με αλεύρι.
Ρίχνουμε το μείγμα στα έτοιμα ταψιά. Εδώ κι εκεί ακουμπάμε λίγη μαρμελάδα αγριοφράουλα σαν μεγάλες σταγόνες στην επιφάνειά τους.
Ψήνουμε για περίπου 30′ μέχρι να φουσκώσουν, να ροδίσουν και να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο τους.
Αφήνουμε να σταθούν για 10′ και ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
Με κοφτερό μαχαίρι χωρίζουμε κάθε παντεσπάνι σε δυο φέτες. Μοντάρουμε την τούρτα σε τουρτιέρα. Κάνουμε στρώσεις παντεσπάνι και μαρμελάδα εναλλάξ. Αφήνουμε στο ψυγείο για να ποτίσει καλά η μαρμελάδα το γλυκό.
Ετοιμάζουμε την κρέμα επικάλυψης. Σε μπολ βάζουμε την μαλακή μαργαρίνη με μίξερ χειρός χτυπάμε για λίγο να κρεμώσουν. Προσθέτουμε την βανίλια και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε. Αυξομειώνουμε την πυκνότητα της κρέμας προσθέτοντας λίγη άχνη. Αν κάνει πολύ ζέστη και λιώνει η κρέμα βάζουμε στο ψυγείο για 10′ να σφίξει. Αλείφουμε ολόγυρα την τούρτα.
Πασπαλίζουμε λίγη ινδική καρύδα την επιφάνεια. Βάζουμε μια κουταλιά μαρμελάδα αγριοφράουλα στο κέντρο και ντύνουμε τα πλαϊνά της τούρτας με σπασμένες μάντολες ή καραμελωμένα αμύγδαλα.
Είναι υπέροχη όταν είναι ολόφρεσκη, αλλά αν μείνει μια νύχτα στο ψυγείο και ποτίσει με τα αρώματα της αγριοφράουλας, είναι συγκλονιστική.