Η σάλτσα ντομάτας είναι μια βασική παρασκευή, αδιαμφισβήτητα. Χρησιμοποιείται σε πολλά φαγητά, σε κάποια είναι και το κύριο υλικό. Όπως στα μακαρόνια. Με μια ωραία σάλτσα ντομάτας δημιουργείς ένα ωραίο κυρίως πιάτο. Και από την άλλη, όσο απλή μοιάζει, και η σάλτσα ντομάτας θέλει την τέχνη της. Η συνταγή αυτή της Μαρκέλας Χαζάν είναι ένα… ποίημα. Βασίζεται σε απλά υλικά και πραγματικά αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσετε την επόμενη φορά που θα θελήσετε να φάτε μακαρόνια με κόκκινη σάλτσα.
Υλικά συνταγής για κόκκινη σάλτσα ντομάτας
1 κιλό φρέσκες ώριμες ντομάτες
5 κουταλιές βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι ξεφλουδισμένο και κομμένο στη μέση
αλάτι
Εκτέλεση συνταγής για κόκκινη σάλτσα ντομάτας
Ξεκινάμε τη συνταγή μας με την προετοιμασία για τις φρέσκες ντομάτες. Βάζετε τις ντομάτες σε βραστό νερό για ένα λεπτό.
Τις στραγγίζετε, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια.
Στη συνέχεια της συνταγής, βάλτε τις ντομάτες σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το βούτυρο, το κρεμμύδι και το αλάτι και μαγειρέψτε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Οταν φθάσει στο σημείο που θέλετε από άποψη αλατιού και υγρών ρίχνετε μέσα τα βρασμένα μακαρόνια, ανακατεύετε, αφήνετε για ένα λεπτό και σερβίρετε αμέσως με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.