Συστατικά
- 800 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες
- 250 γρ. φιστικοβούτυρο, απαλό
Για το σερβίρισμα
- χωνάκια παγωτού
- 50 γρ. φιστίκια, peanuts
- φύλλα μέντας
- Κόβουμε τις μπανάνες σε ακαθόριστα κομμάτια και τις βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
- Στη συνέχεια τις χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με 150 γρ. φιστικοβούτυρο για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθούν εντελώς τα κομμάτια της μπανάνας και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατάψυξη να σφίξει καλά, για περίπου 4 ώρες.
- Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υπόλοιπα 100 γρ. φιστικοβούτυρο για να γίνει πιο υδαρές.
- Μοιράζουμε το παγωτό σε χωνάκια, περιχύνουμε με λίγο από το φιστικοβούτυρο, πασπαλίζουμε με peanuts και σερβίρουμε, αν θέλουμε, με φύλλα μέντας.
Tip
Αξιοποιήστε τα παραγινωμένα φρούτα σας για να φτιάξετε χειροποίητο σπιτικό παγωτό.