Συνταγή για γρανίτες με μάνγκο, ακτινίδιο και φράουλα

Δείτε πως θα τις φτιάξετε!

68
Φωτογραφία: Pixabay

Μία γρανίτα είναι το light γλυκό που θα “δροσίσει” το καλοκαίρι σου!

Συστατικά

9 κουτ. της σούπας νερό
2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
140 γρ. ακτινίδιο, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
170 γρ. μάνγκο, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
170 γρ. φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια

Τρόπος μαγειρέματος

Σε μία κατσαρόλα, ρίχνεις το νερό, και μόλις βράσει, προσθέτεις τη ζάχαρη. Ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα και την αφήνεις να βράσει για περίπου 5 λεπτά. Το σιρόπι σου είναι έτοιμο.
Σε ένα μίξερ, λιώνεις τα φρούτα ξεχωριστά και τοποθετείς το καθένα σε διαφορετικό μπολ.
Μοιράζεις το σιρόπι στα τρία μπολ και ανακατεύεις πολύ καλά και απαλά.
Σε διάφορες φόρμες για γρανίτα, περιχύνεις το μείγμα, φροντίζοντας η κάθε θήκη να έχει λίγο από όλες τις γεύσεις. Τοποθετείς στην κατάψυξη για μία ώρα.
Βάζεις το ξυλάκια και απολαμβάνεις!

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις