Συνταγή για Γρανίτα Πεπόνι από τη Γωγώ Δελογιάννη

Το πεπόνι, αυτό το υπερφρούτο με το μοναδικό χρώμα και το μοναδικό άρωμα, είναι φανταστική βάση για παιχνίδι. Εδώ παίξαμε γρανίτα.

81

Χρειαζόμαστε:

  • 1/2 κούπα ζάχαρη 
  • κ.σ. νερό 
  • 1 πεπόνι μετρίου μεγέθους (όποια ποικιλία σου αρέσει) 

Η πράξη:

Καθαρίζουμε το πεπόνι. Και το κόβουμε σε μπουκιές. 

Σε μεγάλο μπρίκι, λιώνουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2′ -3′, σε μέτρια φωτιά. 

Σε μπλέντερ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε για 2′ -3′, ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. 

Βάζουμε στην κατάψυξη, είτε σε φόρμες γρανίτας, είτε σε μεγάλο σκεύος. 

Για καλύτερη υφή κάθε 2 ώρες το ανακατεύουμε με σύρμα χειρός, αν βρίσκεται σε μεγάλο σκεύος.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις