Χρειαζόμαστε:
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 4 κ.σ. νερό
- 1 πεπόνι μετρίου μεγέθους (όποια ποικιλία σου αρέσει)
Η πράξη:
Καθαρίζουμε το πεπόνι. Και το κόβουμε σε μπουκιές.
Σε μεγάλο μπρίκι, λιώνουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2′ -3′, σε μέτρια φωτιά.
Σε μπλέντερ αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε για 2′ -3′, ώσπου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Βάζουμε στην κατάψυξη, είτε σε φόρμες γρανίτας, είτε σε μεγάλο σκεύος.
Για καλύτερη υφή κάθε 2 ώρες το ανακατεύουμε με σύρμα χειρός, αν βρίσκεται σε μεγάλο σκεύος.