Συστατικά
Για το τζατζίκι
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 1/3 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/4 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
- 1 πρέζα αλάτι
- πιπέρι
Για τα ζυμαρικά
- 1 αγγούρι
- αλάτι
- 300 γρ. πένες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο, + λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
- 1 ντομάτα
- άνηθο
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το τζατζίκι
- Βάζουμε το γιαούρτι μέσα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξίδι (ή το μηλόξιδο).
- Χτυπάμε το σκόρδο στο γουδί μαζί με ελαιόλαδο και το προσθέτουμε στο γιαούρτι.
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον προσθέτουμε στο γιαούρτι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Για τα ζυμαρικά
- Κόβουμε και πετάμε τις δύο άκρες από το αγγούρι (τη φλούδα δεν την πειράζουμε). Με ένα μαχαίρι κόβουμε το αγγούρι σε κυβάκια 5 χιλ.
- Παράλληλα, έχουμε βάλει σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράζει στη φωτιά, μέσα στο οποίο ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη αφού τα έχουμε λαδώσει ελαφρά.
- Περιμένουμε να κρυώσουν λίγο και τα ανακατεύουμε με το τζατζίκι.
- Προσθέτουμε τα κυβάκια του αγγουριού και την ντομάτα, επίσης κομμένη σε κυβάκια 5 χιλ..
- Γαρνίρουμε με τον άνηθο, πασπαλίζουμε με πιπέρι, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
Tip
Κυρίως γεύμα ή δροσερή σαλάτα; Και τα δύο! Η απάντηση κρύβεται στην ποσότητα και −φυσικά− στην όρεξή μας!