Η Σταματίνα Τσιμτσιλή αποκαλύπτει την συνταγή για το detox smoothie που αγαπά

Το detox smoothie που τη βοηθά να μην παίρνει βάρος!

228

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή είναι μία από τις πιο καλλίγραμμες γυναίκες της τηλεόρασης και το γεγονός πως έχει κάνει τρία παιδιά και έχει αυτό το κορμί που έχει, προκαλεί φυσικά τον θαυμασμό μας.

Η παρουσιάστρια, αρκετές φορές μέσα από τις αναρτήσεις της και την εκπομπή της έχει πει ότι απολαμβάνει το φαγητό, ότι πού και πού αφήνεται αλλά πάντα ξέρε πότε και πώς πρέπει να βάλει «φρένο» για να μην πάρει πολλά παραπάνω κιλά, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που είναι πιο χαλαρή η ζωή μας.

Η πειθαρχεία της είναι το μυστικό όχι μόνο στη γυμναστική αλλά και στην υγιεινή διατροφή.

Όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στην Πάρο η όμορφη μαμά απολαμβάνει δίχως ενοχές φαγητό και γλυκά που της αρέσουν και το ξεφούσκωμα το αφήνει στο detox smoothie που φτιάχνει και απολαμβάνει για πρωινό.

Μάλιστα αποκάλυψε το μυστικό της με ένα Insta story που δημοσίευσε.

Πώς το φτιάχνει;

Μα φυσικά με παριανά σύκα, μπανάνα και ροδάκινο.

Τα φρέσκα σύκα, και κυρίως τα μαύρα, περιέχουν φλαβονοειδή πολυ-φαινολικά αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως καροτένια, λουτεΐνη, τανίνες, χλωρογενικό οξύ κ.α. Η αντιοξειδωτική αξία τους είναι συγκρίσιμη με εκείνη των μήλων (3200 umol/100g).

Η μπανάνα παρέχει το 25% της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Β6 που χρειαζόμαστε. Η Β6 συμμετέχει στο μεταβολισμό χρήσιμων ενζύμων και συμβάλλει στην ανάπτυξη του εγκεφάλου στα πρώτα χρόνια της ζωής.

και τέλος το βασικό πλεονέκτημα του ροδάκινου είναι η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες. Συγκεκριμένα περιέχει βιταμίνες A, C, E, K και έξι από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Η βιταμίνη Α και η βήτα καροτίνη βοηθούν την όραση, ενώ η βιταμίνη C ενισχύει το ανοσοποιητικό. Η βιταμίνη Ε έχει επίσης αντιοξειδωτική δράση, ενώ η βιταμίνη Κ είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος. Τα ροδάκινα περιέχουν επίσης θειαμίνη, ριβοφλαβίνη, βιταμίνη Β6, νιασίνη, φολικό οξύ και παντοθενικό οξύ, πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για τα κύτταρα και τα νεύρα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις