Συστατικά
- 8 τορτίγιες, μικρές
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο
- 1 πιπεριά τσίλι
- 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 γρ. κρασί κόκκινο
- 200 γρ. ντομάτες, τριμμένες
- 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 1/2 ματσάκι κόλιανδρο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Παίρνουμε μια βάση για muffin με 12 θέσεις και τη γυρίζουμε ανάποδα.
- Διπλώνουμε τις τορτίγιες και τις βάζουμε ανάμεσα από τις ανάποδες κοιλότητες της φόρμας.
- Ψήνουμε για 3-5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και σοτάρουμε.
- Βάζουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τον κιμά και σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς.
- Βάζουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να εξατμιστεί η υγρασία της σάλτσας.
- Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφαιρούμε από τη φωτιά.
- Γεμίζουμε την κάθε τορτίγια με τη γέμιση, βάζουμε από 1 κ.γ. γιαούρτι, κόλιανδρο και φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα και σερβίρουμε.
Δείτε στο βίντεο την παρασκευή:
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις