Ο νέος σεφ του Πρω1νού, Πέτρος Συρίγος, ετοίμασε σήμερα, στην πρεμιέρα της εκπομπής μια φανταστική τούρτα με μους από φυστικοβούτυρο και γκανάζ σοκολάτας. Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.
Υλικά:
Για τη βάση
300 γρ μπισκότα της αρεσκείας σας
110 γρ λιωμένο βούτυρο
Για τη μους
530 γρ τυρί κρέμα
180 γρ ζάχαρη άχνη
250 γρ φυστικοβούτυρο
1 κτγ βανίλια υγρή
120 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για την γκανάζ
160 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Για τη βάση:
Σπάμε τα μπισκότα στο μούλτι, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Τα Στρώνουμε σε μια φόρμα κέικ αποσπώμενη 23 cm. Πατάμε τα μπισκότα με ένα κουτάλι και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα.
Για τη μους:
Στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και τη βανίλια και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και κάνουμε το τελευταίο ανακάτεμα για 2 λεπτά μέχρι να γίνει κρεμώδες και αφράτη η μους. Την ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα στη φόρμα του κέικ, απλώνουμε ομοιόμορφα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ώρες ή το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Για την γκανάζ:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνουμε. Προσοχή μη μας φουσκώσει. Όταν ζεσταθεί καλά, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια που έχουμε ψιλοκόψει. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και βάζουμε την γκανάζ από πάνω να απλωθεί ομοιόμορφα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και σερβίρουμε μετά από λίγο κόβοντας κομμάτια.
Η τούρτα μας δεν έχει ζελατίνη όποτε καλό θα είναι για τέλειο αποτέλεσμα να την βάλετε για 1 ώρα στην κατάψυξη αφότου βάλετε την γκανάζ και μετά να κόψετε σε κομμάτια.