Τραγανό κοτόπουλο με κρούστα μπαχαρικών και πράσινη σαλάτα με πετιμέζι!

Δείτε πως θα το φτιάξετε!

105

Ο Πέτρος Συρίγος, ετοίμασε στο Πρω1νό Τραγανό κοτόπουλο με κρούστα μπαχαρικών και πράσινη σαλάτα με πετιμέζι!  Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά

1 κοτόπουλο (σε 8 τμχ)

150 γρ βούτυρο (σε θερμ.δωματίου)

4 κτ.σ φρυγανιά

Για το μείγμα μπαχαρικών

1 κ.σ κύμινο (τριμμένο)

1 κτ.σ πάπρικα καπνιστή

1 κτ.σ κόλιανδρο  (τριμμένο)

1 κτ.γ κανέλα

1 κτ.σ γλυκάνισο (τριμμένο)

1 κτ.σ μπαχάρι τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα

Πράσινη ανάμεικτη σαλάτα (ρόκα, μαρούλι)

Λαχανικά σε μπαστουνάκια (πιπεριές, καρότα, αγγούρια ,κρεμμυδάκι φρέσκο)

Για το dressing

200 ml ελαιόλαδο

40 ml ξύδι κόκκινο

1 σκ. σκόρδο

½ πρασινη πιπεριά

2 κτ.σ πετιμέζι

1 κτ.γ μουστάρδα

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τα μπαχαρικά, το βούτυρο και τη φρυγανιά. Το βούτυρο θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορέσει να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Αλείφουμε το κοτόπουλο με τη μισή ποσότητα από το βούτυρο. Το τοποθετούμε  σε μια σχάρα που θα ακουμπάει σε ένα ταψί. Πάνω στο ταψί βάζουμε νερό. Αυτό το κάνουμε για να μην έρθει σε επαφή το κοτόπουλο με το ταψί και με το νερό.

Βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα με το βούτυρο στο κοτόπουλο. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά. Τέλος ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 190 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμη ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο τραγανό. Σερβίρουμε με σαλάτα

Για τη σαλάτα

Πλένουμε την σαλάτα και τη βάζουμε σε κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα λαχανικά κομμένα σε μπαστουνάκια λεπτά. Για το dressing προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και ανακατεύουμε.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις