Συστατικά
- 75 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + έξτρα, για τη φόρμα
- 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 3 αβγά, μέτρια
- 150 γρ. ξινόγαλο
- 50 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 2 αχλάδια
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα, για τη φόρμα
- 100 γρ. καλαμποκάλευρο
- 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα
- γάλα, για το σερβίρισμα
-
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα 13×25 εκ. και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν προσθέσουμε το επόμενο ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο μπολ το ξινόγαλο και τον χυμό πορτοκαλιού.
- Καθαρίζουμε τα αχλάδια από τη φλούδα και τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε κυβάκια 0,5 εκ.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αχλάδια, το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα με τα αχλάδια στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα για 30 λεπτά μέχρι να κρυώσει.
- Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε με γάλα.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις