ΥΛΙΚΑ
400 γρ. σπανάκι, ζεματισμένο
250 γρ. ρύζι, αρμπόριο
150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
100 γρ. βούτυρο, παγωμένο & κομμένο σε κύβους
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 lt ζωμό λαχανικών
80 ml λευκό κρασί
50 ml ελαιόλαδο, +extra για το σοτάρισμα
½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Γιαούρτι, στραγγιστό για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα multi ή ένα πολυκοπτικό προσθέτουμε το σπανάκι, το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε, μέχρι να πολτοποιηθούν και να δημιουργηθεί μία κρέμα. Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
- Κατόπιν, τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το ρύζι και τα σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο το ρύζι.
- Στη συνέχεια, σβήνουμε με λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το ζωμό, την κρέμα σπανάκι, τον άνηθο, το δυόσμο και μαγειρεύουμε για 16-18 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, ώστε να απορροφηθούν τα υγρά.
- Μόλις χυλώσει το ρύζι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τη γραβιέρα, το βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε κι ανακατεύουμε εκ νέου.
- Τέλος, σερβίρουμε το ριζότο ζεστό με γιαούρτι.