Συστατικά
- 320 γρ. φύλλο κουρού
- 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, μαγειρεμένο, που έχει περισσέψει
- 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1 κ.σ. θυμάρι, + έξτρα ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
- 150 γρ. φέτα
- 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
-
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί 30×40 εκ. και ανοίγουμε το φύλλο κουρού πάνω στο ταψί.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον μαγειρεμένο κιμά με τη ντομάτα κονκασέ.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το κύμινο, το θυμάρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο μισό φύλλο κουρού αφήνοντας 2 εκ. κενό από κάθε πλευρά.
- Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας και την πασπαλίζουμε πάνω από τον κιμά.
- Αλείφουμε ελαφρά τις άκρες του φύλλου με τον αραιωμένο κρόκο, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό φύλλο κουρού και πιέζουμε με ένα πιρούνι τις άκρες ώστε να κολλήσουν καλά μεταξύ τους.
- Αλείφουμε το φύλλο με τον υπόλοιπο αραιωμένο κρόκο.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσει το φύλλο.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια την κιμαδόπιτα.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο θυμάρι.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις