Μπουκίτσες μελιτζάνας

Δείτε πώς θα τις φτιάξετε!

84
Φωτογραφία: https://akispetretzikis.com/

Συστατικά

  • 2 μελιτζάνες, μέτριες
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 αβγά, μέτρια, ελαφρώς χτυπημένα
  • 200 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • πιπέρι
  • ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • σάλτσα ντομάτας, για το σερβίρισμα
  • 1 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο, για σερβίρισμα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ.
  • Βάζουμε τα κομμάτια σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε με το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να «ιδρώσουν» τα κομμάτια της μελιτζάνας και να ξεπικρίσουν.
  • Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα υλικά για το πανάρισμα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε τα αυγά και σε ένα τρίτο μπολ τη φρυγανιά με την παρμεζάνα και το πιπέρι.
  • Ξεπλένουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας καλά σε τρεχούμενο νερό και τα στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι καλύπτοντας 5 εκ. σε ύψος.
  • Περνάμε τα κομμάτια της μελιτζάνας πρώτα από το αλεύρι ώστε να καλυφθούν εντελώς, στη συνέχεια από τα αυγά, και τέλος από το μείγμα της φρυγανιάς.
  • Τηγανίζουμε σε δόσεις τα κομμάτια της μελιτζάνας για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις πλευρές, και μεταφέρουμε με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Σερβίρουμε με σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις