Συστατικά
- 1 κιλό μανιτάρια champignon
- 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 20 κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 στικ κανέλα
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.γ. μπαχάρι
- 2 γαρίφαλα
- 2 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. κρασί κόκκινο
- 1 κύβο λαχανικών
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 100 γρ. νερό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 1 κ.γ. μέλι
Για το σερβίρισμα
- ρύζι μπασμάτι
- ρίγανη, φρέσκια
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε μέχρι να καραμελώσουν 3-4 λεπτά.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε τέσσερα κομμάτια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, την κανέλα, τον πελτέ και σοτάρουμε. Σε ένα τουλουπάνι βάζουμε τα μπαχάρια, τα γαρίφαλα, τα σκόρδα ολόκληρα και το βάζουμε στο τηγάνι.
- Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον κύβο, τη ντομάτα κονκασέ, το νερό, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
- Σερβίρουμε με το ρύζι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και πιπέρι.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις