Βελούδινο και αφράτο Japanese cheesecake

Δείτε πως θα το φτιάξετε!

101

#tsoulotip: Όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να μην κόψει το μείγμα.

ΥΛΙΚΑ

160 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

80 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

50 ml γάλα, πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου

30 γρ. αλεύρι, μαλακό κοσκινισμένο

20 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + extra για το βουτύρωμα της φόρμας

10 γρ. κορν φλάουρ

4 αυγά, medium χωρισμένα ο κρόκος από το ασπράδι

Χυμό από ½ λεμόνι

Μαρμελάδα φράουλα, για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και τα λιώνουμε πάνω από μία κατσαρόλα με βραστό νερό (μέθοδος μπεν μαρί). Μόλις λιώσει το βούτυρο, αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα κι ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
  2. Κατόπιν, ρίχνουμε το κορν φλάουρ και το αλεύρι σε δόσεις συνεχίζοντας το ανακάτεμα κι αμέσως μετά προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους περιμένοντας να απορροφηθεί ο πρώτος προτού ρίξουμε τον επόμενο.
  3. Έπειτα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Στη συνέχεια, στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσουν κι αμέσως μετά, προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη σε δόσεις συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα.
  5. Μόλις είναι έτοιμη η μαρέγκα, την αδειάζουμε σιγά σιγά στο μείγμα με το αλεύρι ανακατεύοντας με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Όταν είναι έτοιμο, αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη, στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ. και μεταφέρουμε τη φόρμα μέσα σε ένα μεγάλο βαθύ ταψί φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει μία πετσέτα.
  7. Ύστερα, γεμίζουμε το ταψί μέχρι τη μέση της φόρμας με βραστό νερό και ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για περίπου 20 λεπτά. Μετά τα 20 λεπτά, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 110°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 1 ώρα.
  8. Τέλος, αποσύρουμε τη φόρμα από το ταψί, ξεφορμάρουμε το γλυκό, το αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με μαρμελάδα φράουλα.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις