Γλυκό του κουταλιού με…. μανιτάρι!

Η ανατρεπτική συνταγή του Άκη Πετρετζίκη!

208

Συστατικά

  • 750 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 750 γρ. νερό
  • 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 κλ. δεντρολίβανο
  • 3 φύλλα αρμπαρόριζας
  • 2 στικ κανέλα

Για το σερβίρισμα

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • 1 κλ. δεντρολίβανο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τα μανιτάρια, το δεντρολίβανο, την αρμπαρόριζα και τα στικ κανέλας.
  • Μόλις πάρει μια βράση σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα μέχρι να δέσει το σιρόπι.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το κουκουνάρι και καβουρδίζουμε.
  • Σερβίρουμε με γιαούρτι, κουκουνάρι και δεντρολίβανο.
  • Αποθηκεύουμε καλά κλεισμένο σε αεροστεγές βάζο.

Tip

Αποθηκεύουμε σε βαζάκια για 5-7 ημέρες στο ψυγείο.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις