Συστατικά
- 750 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 750 γρ. νερό
- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 1 κλ. δεντρολίβανο
- 3 φύλλα αρμπαρόριζας
- 2 στικ κανέλα
Για το σερβίρισμα
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 30 γρ. κουκουνάρι
- 1 κλ. δεντρολίβανο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τα μανιτάρια, το δεντρολίβανο, την αρμπαρόριζα και τα στικ κανέλας.
- Μόλις πάρει μια βράση σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα μέχρι να δέσει το σιρόπι.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βάζουμε το κουκουνάρι και καβουρδίζουμε.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι, κουκουνάρι και δεντρολίβανο.
- Αποθηκεύουμε καλά κλεισμένο σε αεροστεγές βάζο.
Tip
Αποθηκεύουμε σε βαζάκια για 5-7 ημέρες στο ψυγείο.