ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη:
500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ κοσκινισμένο
½ κ.γ. ξύδι
1 κ.γ. αλάτι
220 ml νερό, χλιαρό
50 ml ελαιόλαδο + extra για το πασπάλισμα
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση:
350 γρ. φέτα, θρυμματισμένη +extra για το σερβίρισμα
200 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
200 γρ. μυρώνια, ψιλοκομμένα
200 γρ. καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
30 ml ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη ζύμη: Προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το ξύδι, το νερό, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης. Όταν σχηματιστεί το ζυμάρι, το αφαιρούμε από το μπολ, το τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας και συνεχίζουμε το ζύμωμα εκεί, μέχρι να αποκτήσει μία λεία υφή.
- Στη συνέχεια, το τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα.
- Για τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα χόρτα, τη φέτα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι κι αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη.
- Σύνθεση: Αφού περάσει η 1 ώρα, παίρνουμε ένα ίσιο μαχαίρι, κόβουμε τη ζύμη σε 7 κομμάτια και τα πλάθουμε σε μπαλάκια των 100 γρ.
- Ύστερα, σε αλευρωμένο πάγκο εργασίας παίρνουμε ένα ζυμαράκι και το ανοίγουμε με έναν πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα διαστάσεων 30Χ25 εκ.
- Κατόπιν, απλώνουμε ομοιόμορφα 3-4 κ.σ. από τη γέμιση στη μισή επιφάνεια του κι έπειτα, το διπλώνουμε σε φάκελο. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Αμέσως μετά, τοποθετούμε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, τηγανίζουμε τα πιτάκια για 5 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρουμε πασπαλίζοντας με έξτρα φέτα.