Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ ογκρατέν!

Ένα διαφορετικό μοσχαράκι κοκκινιστό, ζουμερό και νόστιμο, να γλύφετε τα δάχτυλά σας.

104

Σήμερα σας έχουμε μια φανταστική συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Δείτε πως θα την φτιάξετε.

Υλικά Συνταγής

1/4 φλ. ελαιόλαδο
1.200 γραμ. μοσχάρι (λαιμό ή σπάλα) κομμένο σε μπουκιές
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. αλεύρι
1 κ.σ. πάπρικα
1 κλαδακι φρέσκο θυμάρι
1 δαφνόφυλλο
400 γραμ. ντοματάκια κονκασέ
αλάτι
πιπέρι

Για τον πουρέ

8 πατάτες
3 κ.σ. βούτυρο
3/4 φλ. κρέμα γάλακτος
1 σκ. σκόρδο
1 φλ. κεφαλοτύρι
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πρώτα θωρακίζουμε το κρέας για να γίνει πιο ζουμερό το μοσχαράκι κοκκινιστό. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε για 5-6 λεπτά το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε το κρεμμύδι κι αφήνουμε να μαραθεί, προσθέτουμε το σκόρδο, την πιπεριά, το σέλερι, το καρότο και τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά. Πασπαλίζουμε µε το αλεύρι και το αφήνουμε λίγο να ψηθεί, για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντοµάτες και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουµε και συµπληρώνουµε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.

Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά, να μαλακώσουν. Ζεσταίνουμε την κρέμα με το βούτυρο το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο. Διατηρούμε ζεστό κι αφήνουμε το σκόρδο να αρωματίσει την κρέμα.

Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις πολτοποιούμε. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, βούτυρο, κρέμα γάλακτος και το μισό τυρί. Αφαιρούμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε.

Βάζουμε το φαγητό σε πυράντοχο σκεύος και καλύπτουμε με τον πουρέ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε στους 200βαθμούς C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του.
Σερβίρουμε αμέσως.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις