Συστατικά
Για τη σαλάτα
- 1 μήλο πράσινο
- 1 αχλάδι
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, με σύκο
- 100 γρ. σύκα, αποξηραμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. κριθαροκουλούρα
- αλάτι
- πιπέρι
- 200 γρ. πράσινη σαλάτα, ανάμεικτη
- 250 γρ. blue cheese
Για το σερβίρισμα
- 1 κ.σ. κύμινο, σε σπόρους
- 1 κ.σ. κόλιανδρο, σε σπόρους
- 50 γρ. καρύδια
- 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο, με σύκο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τη σαλάτα
- Κόβουμε το πράσινο μήλο και το αχλάδι σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Βάζουμε την κρέμα βαλσάμικου και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τα σύκα σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον ντάκο σπασμένο σε κομμάτια, πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε την πράσινη σαλάτα, το blue cheese σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά.
Για το σερβίρισμα
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Βάζουμε τους σπόρους του κύμινου και του κόλιανδρου, τα καρύδια και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε με την κρέμα βαλσάμικου και αφήνουμε 2-3 λεπτά να καραμελώσουν τα καρύδια.
- Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Βάζουμε τα καραμελωμένα καρύδια πάνω στη σαλάτα, αρωματικά και σερβίρουμε.