#tsoulotip: Η φωτιά μας δεν πρέπει να είναι πολύ δυνατή,καθώς άν είναι καυτό το ηλιέλαιο δεν θα ψηθεί σωστά η ζύμη.
ΥΛΙΚΑ
12 λουκάνικα,Φρανκφούρτης
12 ξυλάκια, καλαμάκια
150 γρ. καλαμποκάλευρο
130 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ
½ κ.γ αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 αυγό
240 ml γάλα
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα μας,να γίνει αρκετά ρευστό.
- Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα βαθύ ποτήρι.
- Περνάμε τα καλαμάκια μέσα στα λουκάνικα.
- Ανάβουμε το μάτι μας σε μέτρια φωτιά,προσθέτουμε μέσα στο ηλιέλαιο και να περιμένουμε να ζεσταθεί.
- Παίρνουμε τα λουκάνικα,τα βουτάμε μέσα στο ποτήρι με το μείγμα μας και τηγανίζουμε δυό-δυό.
- Τα γυρνάμε τακτικά για να ψηθούν από όλες τις πλευρές και μόλις αφρατέψουν και χρυσαφίσουν τα αφαιρούμε.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα επόμενα.
- Σερβίρουμε με κέτσαπ και μουστάρδα.