Mac and cheese με κοφτό μακαρονάκι και 4 τυριά στο φούρνο

Πανεύκολη συνταγή, πλούσια σε υφές και γεύση.

148
Φωτογραφία: https://www.argiro.gr/

Mac and cheese με κοφτό μακαρονάκι και 4 τυριά της αρεσκείας σας.

Υλικά Συνταγής

  • Για την κρούστα
  • 2 φέτες ψωμί του τοστ
  • 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τα ζυμαρικά
  • λίγο αλάτι
  • 300 γραμ. κοφτό μακαρονάκι
  • Για τη σάλτσα 4 τυριά
  • 2 κ.σ. βούτυρο και λίγο επιπλέον για το ταψί
  • 1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 ½ κουταλιες αλεύρι
  • 3 φλ. γάλα
  • 1 φλ νερό
  • 1 φλ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλ γραβιέρα τριμμένη
  • 1 φλ κασέρι
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Για την σάλτσα 4 τυριά με μακαρόνια στο φούρνο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυριά κίτρινα της επιλογής σας, που λιώνουν και δίνουν μαστιχωτή υφή στα ζυμαρικά.

Βουτυρώνουμε μικρό πυρίμαχο σκεύος (τετράγωνο ή οβάλ μικρό πυρέξ).

Τρίβουμε το ψωμί σε ψίχουλα στο μπλέντερ. Το βάζουμε σε μπολ. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε να βραχούν τα ψίχουλα .

Για τη σάλτσα 4 τυριά

Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά να γίνει διάφανο. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ψήνουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε το γάλα και το νερό και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει βράση βράζουμε για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Αποσύρουμε από την φωτιά. Κρατάμε 2 κουταλιές από το κάθε τυρί και ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά στην κρεμά. Ανακατεύουμε, τρίβουμε μοσχοκάρυδο κι αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Για τα ζυμαρικά

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναγράφει η συσκευασία.

Τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα τυριών. Ανακατεύουμε.

Τα βάζουμε στο βουτυρωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε τα τυριά που κρατήσαμε. Πασπαλίζουμε με τα ψίχουλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για περίπου 25 λεπτά να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η κρούστα.

Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις