Ένα μυρωδάτο κέικ με κολοκύθα που θα λατρέψετε!

Δείτε πως θα το φτιάξετε!

176
Φωτογραφία: https://www.giorgostsoulis.com/

#tsoulotip: Για να μη λιώσει το γλάσο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά.

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

420 γρ. πουρέ κολοκύθας

300 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

180 γρ. ζάχαρη, μαύρη

120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

4 αυγά, large

2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

¼ κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο

 

Για την επικάλυψη:

250 γρ. ζάχαρη άχνη

230 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

4 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

 

Μπισκότα της αρεσκείας μας, θρυμματισμένα για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για το κέικ: Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  2. Έπειτα, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τις ζάχαρες, το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
  3. Ύστερα, χτυπώντας παράλληλα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο.
  4. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στον κάδο τον πουρέ κολοκύθας και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Κατόπιν, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
  6. Αμέσως μετά, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 33Χ22εκ., το οποίο έχουμε αλευροβουτυρώσει και ψήνουμε στο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  7. Για την επικάλυψη: Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το τυρί κρέμα και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
  8. Έπειτα, προσθέτουμε σε δόσεις τη ζάχαρη άχνη συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να απορροφηθεί πλήρως η άχνη.
  9. Σύνθεση: Απλώνουμε την επικάλυψη πάνω από το κέικ, πασπαλίζουμε με θρυμματισμένο μπισκότο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις