#tsoulotip: Για να μη λιώσει το γλάσο, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά.
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ:
420 γρ. πουρέ κολοκύθας
300 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
180 γρ. ζάχαρη, μαύρη
120 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
4 αυγά, large
2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
¼ κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
Για την επικάλυψη:
250 γρ. ζάχαρη άχνη
230 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
4 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
Μπισκότα της αρεσκείας μας, θρυμματισμένα για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για το κέικ: Σε ένα μπολ αδειάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
- Έπειτα, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τις ζάχαρες, το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
- Ύστερα, χτυπώντας παράλληλα, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το επόμενο.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε στον κάδο τον πουρέ κολοκύθας και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Κατόπιν, προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
- Αμέσως μετά, αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 33Χ22εκ., το οποίο έχουμε αλευροβουτυρώσει και ψήνουμε στο φούρνο στους 175°C στον αέρα για 30 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Για την επικάλυψη: Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το τυρί κρέμα και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο.
- Έπειτα, προσθέτουμε σε δόσεις τη ζάχαρη άχνη συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να απορροφηθεί πλήρως η άχνη.
- Σύνθεση: Απλώνουμε την επικάλυψη πάνω από το κέικ, πασπαλίζουμε με θρυμματισμένο μπισκότο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.