Συστατικά
- 200 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, κομμάτι
- 500 γρ. μανιτάρια champignon
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 σκ. σκόρδο
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος light
- 300 γρ. τυρί κρέμα light
- 2 αβγά, μέτρια
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 500 γρ. σπαγγέτι, No5 ολικής άλεσης
- 100 γρ. καλαμπόκι
- 200 γρ. τυρί light, τριμμένο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
- Κόβουμε τη γαλοπούλα σε κυβάκια 2 εκ. και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
- Προσθέτουμε τη γαλοπούλα στο τηγάνι μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τη σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Αφαιρούμε τη γαλοπούλα από το τηγάνι και την αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να τη χρειαστούμε.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι μαζί με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε στο τηγάνι, και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη.
- Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
- Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
- Ψιλοκόβουμε το θυμάρι και τη ρίγανη, τα προσθέτουμε στο μπολ, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα μεταφέρουμε στο μπολ με την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, τα μανιτάρια, το καλαμπόκι και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
- Αδειάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος 40×28 εκ. και τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά του, με τη βοήθεια της κουτάλας.
- Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε το σκεύος από τον φούρνο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.
Ακολουθήστε το
kefaloniapress.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις