Light σουφλέ με μακαρόνια στον φούρνο

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

389
Φωτογραφία: https://akispetretzikis.com/

Συστατικά

  • 200 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, κομμάτι
  • 500 γρ. μανιτάρια champignon
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 300 γρ. τυρί κρέμα light
  • 2 αβγά, μέτρια
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 500 γρ. σπαγγέτι, No5 ολικής άλεσης
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 200 γρ. τυρί light, τριμμένο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
  • Κόβουμε τη γαλοπούλα σε κυβάκια 2 εκ. και τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
  • Προσθέτουμε τη γαλοπούλα στο τηγάνι μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και τη σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Αφαιρούμε τη γαλοπούλα από το τηγάνι και την αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να τη χρειαστούμε.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι μαζί με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε στο τηγάνι, και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμη.
  • Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Ψιλοκόβουμε το θυμάρι και τη ρίγανη, τα προσθέτουμε στο μπολ, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα μεταφέρουμε στο μπολ με την κρέμα γάλακτος.
  • Προσθέτουμε τη γαλοπούλα, τα μανιτάρια, το καλαμπόκι και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα.
  • Αδειάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος 40×28 εκ. και τα απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνειά του, με τη βοήθεια της κουτάλας.
  • Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το σκεύος από τον φούρνο, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με φρέσκια ρίγανη.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις