Γλυκοπατάτες λουκούμι με πικάντικη, μεξικάνικη γέμιση!

Δείτε πώς θα το φτιάξετε!

65
Φωτογραφία: https://www.giorgostsoulis.com/

#tsoulotip: Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες για να ψηθούν και εσωτερικά.

ΥΛΙΚΑ

4 μέτριες γλυκοπατάτες

500 γρ. κοτόπουλο στήθος, βρασμένο

300 γρ. enchiladas sauce

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Γιαούρτι, για το σερβίρισμα

Φρέσκο κρεμμυδάκι, για το σερβίρισμα

Καπνιστή πάπρικα, για το σερβίρισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες, τις τρυπάμε με ένα μαχαίρι παντού και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  2. Κατόπιν, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 1 ώρα.
  3. Μόλις είναι έτοιμες, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος, χωρίς να φτάσουμε στην άλλη άκρη και τις αφήνουμε στην άκρη.
  4. Έπειτα, ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο, το αδειάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την enchiladas sauce και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  5. Τέλος, γεμίζουμε τις γλυκοπατάτες με το κοτόπουλο και τις σερβίρουμε με γιαούρτι, φρέσκο κρεμμυδάκι και καπνιστή πάπρικα.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις