#tsoulotip: Τρυπάμε τις γλυκοπατάτες για να ψηθούν και εσωτερικά.
ΥΛΙΚΑ
4 μέτριες γλυκοπατάτες
500 γρ. κοτόπουλο στήθος, βρασμένο
300 γρ. enchiladas sauce
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Γιαούρτι, για το σερβίρισμα
Φρέσκο κρεμμυδάκι, για το σερβίρισμα
Καπνιστή πάπρικα, για το σερβίρισμα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε πολύ καλά τις γλυκοπατάτες, τις τρυπάμε με ένα μαχαίρι παντού και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
- Κατόπιν, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 1 ώρα.
- Μόλις είναι έτοιμες, τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος, χωρίς να φτάσουμε στην άλλη άκρη και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Έπειτα, ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο, το αδειάζουμε σε ένα μπολ μαζί με την enchiladas sauce και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Τέλος, γεμίζουμε τις γλυκοπατάτες με το κοτόπουλο και τις σερβίρουμε με γιαούρτι, φρέσκο κρεμμυδάκι και καπνιστή πάπρικα.