#tsoulotip: Αν επιθυμούμε, μπορούμε να τηγανίσουμε τους κεφτέδες αντί να τους ψήσουμε.
ΥΛΙΚΑ
260 γρ. τόνο, σε κονσέρβα στραγγισμένο
200 γρ. πατάτες, βρασμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
3 φέτες ψωμί του τοστ, θρυμματισμένες
2 κρεμμύδια μικρά, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. άνηθο, φρέσκο + extra, για το σερβίρισμα
1 κ.σ. μαγιονέζα
Χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και, φορώντας γάντια μιας χρήσης, τα ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ύστερα, πλάθουμε σε κεφτεδάκια των 45-50 γρ., τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμοι, σερβίρουμε τους τονοκεφτέδες ζεστούς πασπαλίζοντας με λίγο τριμμένο άνηθο.