Υγιεινοί τονοκεφτέδες γεμάτοι αρώματα!

Δείτε πώς θα τους φτιάξετε!

108
Φωτογραφία: https://www.giorgostsoulis.com/

#tsoulotip: Αν επιθυμούμε, μπορούμε να τηγανίσουμε τους κεφτέδες αντί να τους ψήσουμε.

ΥΛΙΚΑ

260 γρ. τόνο, σε κονσέρβα στραγγισμένο

200 γρ. πατάτες, βρασμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια

3 φέτες ψωμί του τοστ, θρυμματισμένες

2 κρεμμύδια μικρά, ψιλοκομμένα

1 κ.σ. άνηθο, φρέσκο + extra, για το σερβίρισμα

1 κ.σ. μαγιονέζα

Χυμό και ξύσμα από μισό λεμόνι

Αλάτι

Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αδειάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και, φορώντας γάντια μιας χρήσης, τα ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Ύστερα, πλάθουμε σε κεφτεδάκια των 45-50 γρ., τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20 λεπτά.
  3. Μόλις είναι έτοιμοι, σερβίρουμε τους τονοκεφτέδες ζεστούς πασπαλίζοντας με λίγο τριμμένο άνηθο.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις