Σούπα με καρότο και ταχίνι

114

#tsoulotip: Χρησιμοποιούμε λευκά κρεμμύδια ώστε να κάνουμε τη σούπα μας πιο γλυκιά.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. καρότα, κομμένα στη μέση και σε ροδέλες

250 γρ. γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια

1 μέτριο λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα

30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο

700 ml ζωμό λαχανικών

3-4 κ.σ. Μακεδονικό Ταχίνι

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Για τα καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης:

200 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα

200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τη σούπα: Τοποθετούμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα καρότα, τις γλυκοπατάτες και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Κατόπιν, ρίχνουμε το τζίντζερ, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
  3. Ύστερα, αδειάζουμε το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε καπακώνουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
  4. Για τα καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, αδειάζουμε μέσα τη ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει ανακατεύοντας προσεχτικά με μία ξύλινη κουτάλα.
  5. Έπειτα, προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αδειάζουμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα
  6. Στη συνέχεια, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο multi.
  7. Μόλις πολτοποιηθεί, προσθέτουμε το Μακεδονικό Ταχίνι και ανακατεύουμε.
  8. Τέλος, σερβίρουμε ζεστή τη σούπα μαζί με τα καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις