#tsoulotip: Χρησιμοποιούμε λευκά κρεμμύδια ώστε να κάνουμε τη σούπα μας πιο γλυκιά.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. καρότα, κομμένα στη μέση και σε ροδέλες
250 γρ. γλυκοπατάτα, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια
1 μέτριο λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
5 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
700 ml ζωμό λαχανικών
3-4 κ.σ. Μακεδονικό Ταχίνι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για τα καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης:
200 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα
200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για τη σούπα: Τοποθετούμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα καρότα, τις γλυκοπατάτες και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Κατόπιν, ρίχνουμε το τζίντζερ, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα.
- Ύστερα, αδειάζουμε το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε καπακώνουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά.
- Για τα καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, αδειάζουμε μέσα τη ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει ανακατεύοντας προσεχτικά με μία ξύλινη κουτάλα.
- Έπειτα, προσθέτουμε τα φιστίκια Αιγίνης, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αδειάζουμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα
- Στη συνέχεια, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στο multi.
- Μόλις πολτοποιηθεί, προσθέτουμε το Μακεδονικό Ταχίνι και ανακατεύουμε.
- Τέλος, σερβίρουμε ζεστή τη σούπα μαζί με τα καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης.