Αφράτο κέικ με υπέροχη γεύση που θυμίζει αμυγδαλωτό

Δείτε πως θα το φτιάξετε!

517
Youtube Argiro Barbarigou

Κέικ αμυγδάλου με κόκκινα φρούτα.

Εύκολη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις!

Υλικά Συνταγής

  • 200 γραµ βούτυρο θερμ. δωματίου
  • 200 γραµ ψιλή ζάχαρη κρυσταλλική
  • 200 γραµ αυγά (4 μέτρια αυγά χωρισμένα κρόκος-ασπράδι)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 αμύγδαλα αλεσμένα πούδρα
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 1 κγ υγρή βανίλια
  • 200 γραµ κόκκινα φρούτα (σμέουρα)
  • σμέουρα και μύρτιλλα για το σερβίρισμα
  • χτυπημένη κρέμα ή γιαούρτι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Για το εύκολο κέικ αμυγδάλου με κόκκινα φρούτα, όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140-150ºC. Θα ψήσουμε στις αντιστάσεις, στην κάτω σχάρα.

Κρατάμε λίγα φρέσκα φρούτα για γαρνίρισμα.

Βουτυρώνουμε με λίγο βούτυρο μια στρογγυλή φόρμα, ή ταψάκι με διάμετρο 22 εκ. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και με μίξερ χειρός χτυπάμε για 1 λεπτό να αφρατέψει.

Προσθέτουμε την ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη χτυπώντας το μείγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ χειρός για περίπου 3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα και να διαλυθεί ζάχαρη.

Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους με το αλεσμένο αμύγδαλο, ενώ το μίξερ είναι σε λειτουργία. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Τα υλικά πρέπει να ομογενοποιηθούν πλήρως.

Σε καθαρό κάδο του μίξερ με καθαρά εργαλεία προσθέτουμε τα ασπράδια και 1 πρέζα αλατιού.

Χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει η μαρέγκα και να στέκεται. Όταν σχηματιστούν απαλές κορυφές στην μαρέγκα είναι έτοιμη.

Προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά την μαρέγκα στο μείγμα και απαλά, με μαλακή σπάτουλα, διπλώνουμε από κάτω προς τα πάνω χωρίς να χάσουμε τον όγκο της μαρέγκας.

Αδειάζουμε το μισό κέικ μέσα στο έτοιμο ταψάκι.

Βάζουμε λίγα κόκκινα φρούτα πάνω στο κέικ. Δεν πατάμε τα φρούτα να μπουν μέσα στο μείγμα. Από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο κέικ.

Γαρνίρουμε την επιφάνεια του κέικ με λίγα κόκκινα φρούτα.

Ψήνουμε το κέικ αμυγδάλου στο ζεστό φούρνο για περίπου 1 ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να βγαίνει καθαρή από ζύμη η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του. Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα στη μεσαία σχάρα, στους 140ºC μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να σταθεροποιηθεί το κέντρο του.

Αφήνουμε το κέικ αμυγδάλου στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσει τελείως. Ξεφορμάρουμε και το βάζουμε σε πιατέλα. Αφαιρούμε το χαρτί.

Γαρνίρουμε με τα φρούτα που κρατήσαμε στην αρχή.

Σερβίρουμε το κέικ αμυγδάλου με χτυπημένη κρέμα ή λίγο γιαούρτι και αχνίζουμε με άχνη. Λίγα φρούτα για το σερβίρισμα είναι απαραίτητα.

Όπου κι αν το σερβίρεις θα σου ζητούν τη συνταγή!

Μυστικά για τέλειο κέικ αμυγδάλου

  • Να έχεις πολύ καλά προθερμασμένο τον φούρνο σου.
  • Να έχεις όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Δεν θα βγάλεις το κέικ από τον φούρνο αν δεν σταθεροποιηθεί το κέντρο του.
  • Διατηρείται στο ψυγείο.
  • Το κέικ ψημένο αφού κρυώσει τελείως διατηρείται στην κατάψυξη για πολλούς μήνες.
  • Για καλύτερο αποτέλεσμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις παγωμένα – κατεψυγμένα φρούτα του δάσους μέσα στη ζύμη.
Ακολουθήστε το kefaloniapress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις