Η γευστικότατη σούπα από τον Γιώργο Τσούλη που θα λατρέψετε!
#tsoulotip: Μπορούμε να μην ψήσουμε το κουνουπίδι και να σοτάρουμε μαζί με το σκόρδο μονάχα.
ΥΛΙΚΑ
1 κεφάλι κουνουπίδι, μόνο τα μπουκετάκια
60 γρ. βούτυρο
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 lt ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αδειάζουμε σε ένα ταψί του φούρνου τα μπουκετάκια κουνουπιδιού, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ύστερα, τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε.
- Μόλις καραμελώσουν, προσθέτουμε το ψημένο κουνουπίδι (όχι όλη την ποσότητα, κρατάμε λίγο στην άκρη για το σερβίρισμα), το ζωμό λαχανικών, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Κατόπιν, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και μπλεντάρουμε τη σούπα με ένα ραβδομπλέντερ, μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.
- Στη συνέχεια, ρίχνουμε στη σούπα το βούτυρο και ανακατεύουμε τη σούπα, μέχρι να λιώσει το πρώτο.
- Τέλος, σερβίρουμε τη σούπα ζεστή μαζί με μερικά από τα κομμάτια ψητού κουνουπιδιού που κρατήσαμε.